Активісти Команди Порошенка обговорили фронт боротьби з бідністю

21.03.2019 12:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Громадські активісти, які долучилися до ініціативи #Команда_Порошенка, під час прес-конференції в ІА “Українські новини” висловили свою думку щодо заяви президента про відкриття в Україні другого фронту – фронту боротьби з бідністю.

Активісти пояснили, що боротьбу з бідністю в Україні важко було розпочати у 2014 році, бо російська агресія завдала важкого удару вітчизняній економіці – країна втратила важливі індустріальні центри, були перервані промислові ланцюжки, втрачені деякі точки збуту нашої продукції.

“Останні п’ять років всі зусилля президента Петра Порошенка були спрямовані саме на стабілізацію ситуації на сході, зупинення агресора, застосування та залучення міжнародної підтримки стосовно санкцій та тиску на Російську Федерацію. А також на пошук альтернативних ринків збуту для української продукції, що дасть змогу нарощувати українську економіку та боротися з не менш серйозним та підступним ворогом – бідністю в Україні”, – зазначив активіст Руслан Синєгуб.

Також він підкреслив, що звинувачення опозиції у тому, що пенсіонери отримали додаткові виплати перед виборами – безпідставні. Бо рішення про індексацію пенсій було ухвалено ще в 2017 році. Вже тоді було відомо, що з 1 березня 2019 року проіндексовані будуть всі інші пенсії в Україні. Розпочато було і весь процес – у 2018 році 5 мільйонів пенсіонерів отримали індексовані пенсії.

Активісти підкреслили, що попри російську агресію президенту вдалося вдвічі збільшити мінімальну заробітну плату, почати процес індексації пенсій.

Так, голова організації “Наш дім – Дарниця” Сергій Левада додав, що боротьба з бідністю допоможе Україні не тільки економічно. Вона також зменшить потік еміграції в інші країни.

“Хочу додати, що мій колега правий в тому, що применшити здобутки Петра Порошенка у боротьбі з бідністю важко. Попри все ми вже бачимо результат. Порошенку знадобилося лише п’ять років, щоб, попри озброєну агресію, постійні витрати на оборону, втрату 7% території і 23% надходжень до ВВП через окупацію, домогтися економічного зростання, зафіксованого міжнародними аудиторами. І навіть викроїти живі гроші для соціальної сфери – для збільшення пенсій”, – підкреслила активістка Оксана Ковалевська.

Крім того, вона зазначила, що Петру Порошенку вдалося «зробити неможливе» – підвищити макроекономічні показники України.

“У нашій країні відбулися індексація пенсій та монетизація субсидій, виплати пенсіонерам, допомога багатодітним сім’ям стала регулярною, у лікарнях з’явилися безкоштовні аналізи, а в аптеках – безкоштовні ліки. Вже минулого року за всіма макроекономічними показниками почалося зростання економіки України”, – зазначила Ковалевська.

Також активістка наголосила, що 31 березня українцям треба зробити правильний вибір.

“За кілька тижнів нам треба обирати майбутнє для України. Треба пам’ятати про те, що ставка дуже висока, тому важливо не помилитися”, – завершила Оксана Ковалевська.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews