Порошенко впевнений, що аграрна галузь - пріоритет для держави – активісти

26.03.2019 17:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Активісти та представники громадських організацій, що долучилися до ініціативи #Команда_Порошенка, сьогодні оголосили про підтримку діяльності чинного президента щодо економічного зростання України, зокрема – в аграрній сфері. Про це вони повідомили під час прес-конференції в інформаційному агентстві "Українські новини".

"Всі ми знаємо, яка економічна ситуація склалася в нашій країні у 2014 році. Вторгнення російських окупантів та анексія важливих для промисловості територій завдали їй тяжкого удару. І це характерно до всіх галузей, зокрема й аграрної. Однак після того як був зупинений ворог та відновлено економічне зростання, у нашої країни з'явилися всі шанси зробити якісний ривок у цьому напрямі та стати аграрним лідером глобального масштабу. На цьому неодноразово наголошував і президент Петро Порошенко. Саме аграрна галузь має стати пріоритетом для держави", – заявила громадська активістка Оксана Григор’єва.

За її словами, Порошенко серед інших галузей на перше місце виносить саме агропромисловий комплекс, а вже за ним йдуть ІТ, машинобудування, інфраструктура, логістика та туризм.

"Зараз власники паїв отримують в середньому лише 52 євро за гектар, тобто вдвічі менше, ніж держава, яка теж надає землю. Але завдяки правильним реформам цю ціну можна підвищити у 5 разів, що суттєво поліпшить життя селян. Саме про це вчора казав і президент. Крім того, державі необхідно створити всі умови, щоб забезпечити селянам та фермерам швидкий та простий доступ до кредитів", – вважає представниця "Команди Порошенка".

За словами активістів, у аграрній галузі вже спостерігаються певні рухи та зсуви щодо появи нових інвесторів, які вкладають гроші у розбудову наших аграрно-промислових підприємств, зростає довіра до вітчизняних підприємств, а великі інвестиційні проекти є сигналом іншим іноземним інвесторам вкладати гроші в українську економіку.

"У вересні 2018 року Саудівська інвестиційна компанія SALIC придбала великий український агрохолдинг "Мрія". Також у морському порті "Південний" було відкрито перший пусковий комплекс зернового термінала глобального трейдера Cargill. Загальна сума інвестицій – 150 млн доларів. І таких прикладів у нашій країні все більше", – вважає активіст і громадський діяч Ярослав Чорний.

Він також додав, що за минулий рік Україна зібрала 70 млн тонн зерна та увійшла до 10-ки найбільших виробників зерна світу, а також увійшла до трійки найбільших експортерів світу, що вкупі експортує понад 54% всього світового зерна.

"Як зазначив Петро Порошенко: Україна вже є і залишиться лідером. Але, як додав президент, цього недостатньо. Україна має стати світовим лідером і у переробній промисловості. І саме на цьому ми маємо сконцентруватися у майбутньому", – підсумував Ярослав Чорний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews