У Львові зносять незаконну багатоповерхівку

01.04.2019 23:25   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Знесення збудованої у Львові з порушеннями багатоповерхівки триває уже два тижні.

Як повідомили в понеділок, 1 квітня, в прес-службі Львівської міськради, про це розповів сьогодні начальник Личаківського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ігор Шургот. За його словами, «станом на сьогодні знесено покрівлю і проводиться руйнація не несучих будівельних конструкцій», пише - Щоденний Львів.

Керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю Львова Святослав Кіндратів зазначив: «Наша інспекція створювалася з метою наведення порядку з будівництвом у Львові. І найважливіше питання, яке стояло перед інспекцією – наведення порядку із самочинним будівництвом. На початку 2016 року вона була створена і вже восени було подано позов по самочинному будівництву на вулиці Личаківській, 259».

«Судові процеси тривали до 18 грудня 2018 року. Інспекція пройшла фактично всі інстанції і вже нарешті було прийнято остаточне рішення у цій справі – восьмий адміністративний апеляційний суд постановив знести самочинно збудований об’єкт на вулиці Личаківській, 259», – поінформував також Святослав Кіндратів.

«Цей об’єкт був збудований на земельній ділянці, яка надавалася для обслуговування індивідуального житлового будинку. Код призначення цільової земельної ділянки — присадибна ділянка. Відповідно, замовник не отримав містобудівні умови та обмеження, пізніше він через суди намагався зобов’язати Львівську міську раду видати такі містобудівні умови та обмеження, проте всі судові інстанції стали на бік Львівської міської ради і відмовили у задоволенні позову замовника будівництва», – зазначив також Святослав Кіндратів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів