Біля Грибовицького сміттєзвалища збудують біогазову станцію

01.05.2019 20:27   Джерело: Рубрика
Опубліковано : Патрік Скеля

Біля полігону твердих побутових відходів у Грибовичах (Львівська область) виділили земельну ділянку площею 0,06 га для зведення станції з дегазації Грибовицького сміттєзвалища.

Читайте також

Грибовицьке сміттєзвалище рекультивовуватимуть по 30 євро за квадратний метр

За відповідну ухвалу проголосувало 40 депутатів депутати Львівської міської ради 25 квітня, пише - Рубрика з посиланням на Zaxid.net.

Біогазову станцію встановить фірма «Кліар Енерджі», попередньо під’єднавши додаткові електричні мережі на полігоні (250 кВт/год), а також збудувавши та під’єднавши трансформаторну підстанцію.

Компанія також зобов’язалася сплатити по 1 млн грн інвестиційних внесків у розвиток соціально-економічної інфраструктури Грибовицької та Малеховської сільських рад.

Повноцінну дегазацію полігону планують розпочати влітку.

«Місто буде отримувати частину доходів цього підприємства у вигляді відрахування у сумі 12% від обороту, – розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря. – В кінці минулого року ЛКП «Збиранка» та ЛКП «Зелене місто» отримали передоплату у розмірі 30% від планових надходжень у 2019 році».

З компанією «Кліар Енерджі» підписали угоди на проведення дегазації сміттєзвалища декілька великих українських міст, зокрема Кременчук, Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк.

Згідно із даними бізнес-платформи YouControl, директором компанії «Кліар Енерджі» є колишній (2013-2014 рр.) голова Бориспільскої РДА Андрій Гріненко, який також є одним із власників компанії. Разом із Гріненком цією фірмою володіють власники кількох фармацевтичних компаній Петро Багрій та Михайло Кучірка. Ще 10% компанії належить київській фірмі «Овамо Кепітал».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рубрика