СБУ не побачила порушень в опитуванні про приєднання Галичини до Польщі

01.05.2019 21:21   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

СБУ не виявила порушень в опитуванні, що його проводить Київський міжнародний інститут соціології. Серед відповідей на одне з питань є і таке - чи може Галичина приєднатися до Польщі або ж стати автономією чи федерацією у складі України.

Про результати перевірки на своїй сторінці у ФБ повідомив гендиректор КМІСу Володимир Паніотто, пише - WestNews.

Нагадаємо, днями стало відомо, що у Львові від імені Київського міжнародного інституту соціології проводять соціологічне дослідження, яке містить «сепаратистські» запитання, спровоковані результатами виборів президента України. Зокрема, одне із запитань в анкеті звучить так: «В Україні завершились президентські вибори. Якою Ви бачити долю Галичини?». Серед варіантів відповідей: «Галичина повинна стати суб’єктом федерації у складі федеративної України», а також - «Галичина повинна стати окремою незалежною державою, що включає в себе Львівську, Івано-Франківську і Тернопільську області".

Згодом  у КМІС підтвердили факт опитування і заявили, що анкетування почали 23 квітня. Замовник - газета «Дзеркало тижня». Потім у газеті пояснили, що що вже проводили аналогічне опитування у 2014 році.

Також нагадаємо, що Управління Служби безпеки України у Львівській області повідомило, що про перевірку за фактом поширення в мережі Інтернет провокаційного «опитування», у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews