У Львові знову демонтовують капітальну споруду

06.05.2019 22:31   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

На проспекті Чорновола, 57б на виконання рішення суду проводять виконавче провадження щодо знесення незаконно зведеної споруди.

Як інформує юридичний департамент ЛМР, суд у цій справі тривав з 2007 року. Рішення про демонтаж було прийнято 2016 року, однак із формулюванням про зобов’язання власника знести цю споруду. Втім, з його боку жодних дій не вчинялось, тож сьогодні знесення проводить виконавча служба, яка згідно з законодавством, відповідає за забезпечення виконання рішень судів, пише - Щоденний Львів.

«У 2004 році були надані дозвільні документи на будівництво тимчасового павільйону. Однак тут виник не тимчасовий павільйон, а капітальна споруда — незавершене будівництво. 2007 року Шевченківська районна адміністрація подала позов про знесення цієї споруди. В процесі судового розгляд з 2007 року відбувались перепродажі цього об’єкту. Але в кінцевому результаті, 30 березня 2016 року Вищий господарський суд прийняв рішення про задоволення нашого позову і знесення цієї споруди. Тобто він зобов’язав боржника знести оцю споруду. Пізніше, в 2017 році було замінено виконання — з зобов’язати боржника знести споруду на просто примусово знести цю споруди, оскільки боржник не виконував рішення суду. Зараз триває виконавче провадження, і сьогодні проводяться виконавчі дії безпосередньо щодо виконання цього рішення суду. Проводить їх виконавча служба, оскільки саме виконавча служба виконує рішення судів.

Були певні проблеми з безпосереднім виконанням цього рішення: минулого разу, коли виїжджали на місце, тут були поставлені транспортні засоби так, щоб не було змоги доступу до споруди. Тому виконавчі дії відкладалися. Але сьогодні на 6 годину ранку було призначено виконавче провадження, забезпечено відповідною технікою і проводяться безпосередні виконавчі дії", — повідомили в юридичному департаменті ЛМР.

Нагадаємо, нещодавно завершився процес знесення збудованої з порушеннями багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259. До слова, прецедентів, щоб зносили багатоквартирний будинок такого розміру, збудований без документів, в Україні ще не було.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів