У Львові тимчасово заборонили будь-яку обрізку дерев

15.05.2019 20:27   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Міський голова Львова заборонив будь-яку обрізку дерев у Львові до спільного прийняття уніфікованих правил із активістами, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Негода у Львові повалила десятки дерев, є пошкоджені авто

Про це повідомили в середу, 15 травня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Львів – зелена столиця України. Саме такою є і буде політика Львівської міської ради. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час зустрічі з громадськими активістами, які зареєстрували петицію проти радикальної обрізки дерев. Він підтримав позицію активістів та наголосив, що методику, яку зараз використовують комунальні чи приватні компанії, по-варварськи формуючи крона дерев, потрібно змінювати».
Андрій Садовий зазначив: «Те, що ми зараз бачимо в обрізці дерев, – це вандалізм та варварство. Не можу зрозуміти, яким чином це відбувається, та хто виконує ці роботи. Я щиро дякую нашим колегам-активістам, які добровільно зголосились допомогти, за цю ініціативу, бо у Львові не має бути більше жодного випадку такої варварської обрізки. А перш ніж щось робити, повинна бути чітка певність, що ми це робимо правильно».

«Відтак, активісти презентували міському голові, заступникам, керівникам департаментів та головам районних адміністрацій світовий досвід обрізки дерев та правильної висадки зелених насаджень. Як зауважила заступниця директора ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова, фахова та грамотна обрізка – практично невидима, адже в такому разі обрізається не більше 25% маси крони», – поінформували також у міськраді.

«Опісля, міський голова Львова доручив із залученням громадських активістів напрацювати склад робочої групи, яка б займалась врегулюванням проблемного питання. Сюди ж повинні увійти й представники міжнародних інституцій, зокрема – «GIZ», – повідомили також у міськраді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів