На Львівщині амністували лікаря, винуватого в смерті пацієнта

16.05.2019 22:22   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Стрийський міськрайонний суд ухвалив вирок 65-тирічному лікарю-травматологу відділення невідкладної екстреної медичної допомоги Стрийської центральної районної лікарні, пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили у вівторок, 14 травня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Лікар обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого). Йдеться про інцидент, який стався у грудні 2016 року».

«Медик застосував до пацієнта місцеву анестезію, використавши для цього розчин для ін’єкцій «лонгокаїн», після якого хворому стало погано. Відтак, лікар перевів хворого у відділення анестезіології, хоча повинен був сам надати реанімаційні заходи. Перебуваючи 14 днів в коматозному стані, потерпілий помер», – поінформували також у прокуратурі.

«Прокуратура довела в суді вину обвинуваченого. Йому призначено покарання у вигляді одного року позбавлення волі та застосовано Закон України «Про амністію у 2016 році». Крім цього, частково задоволено цивільний позов потерпілих на суму 700 тисяч гривень моральної шкоди та 153 тисяч гривень матеріальної шкоди», – повідомили також у прокуратурі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів