Стало відомо, з ким найбільше торгує Львівщина

19.05.2019 17:34   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Головне управління статистики у Львівській області повідомило, з ким активно співпрацює Львівська область.

Читайте також

Через африканську чуму свиней експорт свиней із Львівщини обмежено

За даними облстату, Львівська область активно співпрацює з країнами Європейського Союзу, пише - Status Quo.

Експорт товарів до країн ЄС у 2018 році становив 1491 млн дол. США, імпорт з країн ЄС – 1702,4 млн дол. США. Частка країн ЄС в експорті та імпорті становила відповідно 79% та 63% в загальнообласному обсязі.

Підприємства Львівської області найбільше експортують до Польщі, Німеччини, Чехії та Данії. Найбільше продавалось у Європу електротехнічне обладнання, меблі, текстильні матеріали та вироби, деревина та вироби з неї. Основну частку імпорту товарів постачали партнери з Польщі та Німеччини.

Найбільше з країн ЄС завозились текстильні матеріали та вироби, електротехнічне обладнання, механічне обладнання, паливо, нафта і продукти її перегонки.

Партнерами з країн ЄС у підприємства області вкладено 759 млн дол. США прямих іноземних інвестицій (82% від загального обсягу). Найбільше інвестицій надійшло з Кіпру, Польщі, Німеччини та з Нідерландів.

Найбільш привабливими для європейських інвесторів є промисловість області, сфера адміністративного та допоміжного обслуговування, фінансова та страхова діяльність, операції з нерухомим майном.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo