Стало відомо, доки триватиме реконструкція вулиці Замарстинівської у Львові

Реконструкція триватиме до кінця року.

22.05.2019 09:22   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Депутати Львівської міськради ознайомилися на виїзному засіданні постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМРіз ходом реконструкції вулиці Замарстинівської.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради. Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк повідомила про те, що зараз тривають роботи на ділянці від вулиці Липинського до вулиці Гайдамацької. Зараз на цій ділянці замінюють колектор», пише - Щоденний Львів.

«Роботи ускладнюються тим, що тут є торф’яна основа і плавуни. Окрім того, вузенька вуличка і підрядник старається виконувати роботи так, щоби не пошкодити будинки», – розповіли також Ірина Маруняк.

«Станом на зараз на ділянці від вулиці Липинського уже почали мощення бруківкою, замощують плиткою хідники. На цій вулиці, навіть біля самих трамвайних рейок, буде бруківка», – поінформували також директор департаменту.

«Попередньо перед мощенням зробили якісну основу. Коли будуються дороги, усе залежить від того, щоб якісно поміняти інженерні мережі і щоб основа була доброю. Тому тут робиться грунтовно, аби було на роки», – підкреслила Ірина Маруняк.

«Роботи на вулиці Замарстинівській планують завершити до кінця року, якщо не завадить погода і не будуть лити дощі. Адже сильна злива ускладнює роботи з облаштування колектора, тому що люди працюють на глибині шість метрів і під час зливи змушені припиняти роботи. Тому все залежить від погодних умов», – зазначила директор департаменту.

Своєю чергою, інженер ТзОВ «Онур» Віктор Хомин розповів: «Роботи проводять поетапно. На ділянці від вулиці Липинського до вулиці Торф’яної буде теж непроста ділянка, оскільки це основне русло річки Полтви, а, по-друге, це найнижче місце. Коли минулого року був сильний дощ, то в цьому місці було до 70 сантиметрів води».

Натомість заступник голови постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР Віталій Свінціцький зазначив: «Ми побачили відкриті ділянки, ознайомилися з тим, як проходять роботи із будівництва нового колектора. Сподіваємося, що наприкінці цього року буде успішний результат завершення реконструкції вулиці. Адже, як бачимо, той колектор був збудований понад 100 років тому, він перебував у такому стані, що

потребував ремонту. «Львіватодор» обіцяє, що до кінця року має бути відкрита ділянка. Буде зроблено повний благоустрій, висаджені нові дерева».
А член постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР Роман Іванців, відзначив за підсумками побаченого: «Є всі підстави стверджувати, що незабаром вулиця Замарстинівська суттєво зміниться в кращу сторону.
На виїзному засіданні ми оглянули поточний стан капітального ремонту вулиці. Нас ознайомили з усіма труднощами, які виникали і виникають у процесі ремонтних робіт, продемонстрували поточний стан заміни колектора, розміщеного на глибині шість метрів.

Роман Іванців також зауважив: «Насправді, люди працюють у складних умовах і виконують складні роботи. У планах ремонту цієї вулиці – перехід до наступного відтинку цієї вулиці – від вул. Липинського до Торф’яної. Так що з понеділка там буде перекрито дорогу. Але до кінця року ця дорога повинна бути повністю зроблена. Якість робіт є хорошою».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів