На Львівщині правоохоронці розслідують обставини смерті гірників на шахті «Лісова»

04.06.2019 10:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

 

 

За процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури, Сокальським відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людей).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, що ідеться про трагедію, яка сталась 29 травня цього року, близько 03 год ночі на Відокремленому підрозділі «Шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля».

Внаслідок обвалу породи загинули 48 та 22-річний гірники.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, з метою встановлення усіх обставин інциденту.

Зазначимо, що з метою розслідування причин та обставин нещасного випадку Головним управлінням Держпраці у Львівській області створено комісію зі спеціального розслідування, яка працює на шахті.

Після проведення необхідних першочергових слідчих та процесуальних дій, отримання висновку цієї комісії, буде призначено гірничо-технічну експертизу.

Наголосимо, що стан досудового розслідування перебуває на контролі органів прокуратури області.

У разі встановлення винних, їм може загрожувати до 8 років ув’язнення, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews