У львівській школі запрацює сонячна електростанція (Фото)

07.06.2019 21:27   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Вже цього року школа № 68 отримає новий стадіон та сонячну електростанцію.

 Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

В цьому році за кошти міського бюджету Львова у середній загальноосвітній школі № 68, що на вул. Дозвільній, завершать капітальний ремонт стадіону та будівництво сонячної електростанції.

У 2019 році за кошти міського бюджету завершать ремонтні роботи з капітального ремонту стадіону на суму 1,800 млн. грн. (вартість всіх робіт 6814,174 млн. грн), з будівництва сонячної електростанції на суму 325 тис грн (вартість всіх робіт 1262,461 млн. грн).

«Пріоритетом нашої програми «Львів-2020» було визначено облаштування спортивної інфраструктури біля усіх шкіл міста Львова. Окрім того, що місто інвестує великі кошти у шкільну та дошкільну інфраструктуру, ми також робимо акцент на якості освіти. Завдання міста — щоб у всіх школах були комфортні спортивні зали та спортивні майданчики. Цю спортивну шкільну інфраструктуру ми будемо використовувати і для потреб школи, і для потреб мікрорайону — після навчального процесу, щоб усі охочі могли займатись спортом. Спорт — це здоров’я, а здорова нація — це успішна нація», — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами директорки департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галини Слічної, стадіон буде об лаштований тренажерами, а також міні-футбольним та баскетбольним майданчиками.

Загалом у місті в роботі є 28 спортивних майданчиків. За попередні 2 роки завершили роботи на 8 майданчиках. У цьому році завершили ще 2 майданчики.

Окрім цього, у школі № 68 втілюють пілотний проект з будівництва сонячної електростанції. Зараз вже повністю завершені роботи з облаштування сонячних батарей. Залишається лише питання технічної документації та дозвільної документації щодо введення в експлуатацію дахової електростанції, яка розрахована на освітлення. У перспективі приблизно до 2030 року школа буде отримувати прибуток від роботи такої станції за рахунок коштів від орендаря, оскільки школа неприбуткова організація і не може продавати електроенергію.

Довідка SQ. У СЗШ № 68 функціонує 23 класи, у яких навчається 636 учнів. Будівля 1961 року.

f7e2d31df3363616f3bd74cf34ff4571.jpg


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo