Убивства рома у Львові: Слідство не вважає, що це злочин на ґрунті ненависті

26.06.2019 10:56   Джерело: Громадське
Опубліковано : Патрік Скеля
Слідство у справі вбивства рома Давида Поппа у Львові не знайшло доказів того, що цей злочин скоєно на ґрунті ненависті.

Читайте також

Трагедія на Львівщині: жінка вбила свого чоловіка
Суд засудив жительку Бродів, яка народила живу дитину та вбила, викинувши її в колодязь
Поблизу школи у Львові виявлено тіло людини

Про це йдеться в сюжеті журналістки Громадського Тетяни Безрук, пише - Громадське.

Слідство перевіряло цю версію, але доказів не знайшло.

«В ході досудового розслідування не знайшли будь-яких доказів наявності в діях будь-якого расизму чи націоналізму в діях обвинувачуваних», — сказав заступник начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури Львівської області Юрій Матлах.

Він додав, що група молодиків, яка розгромила табір ромів у Львові рік тому, не є злочинною організацією, в якій можна було розмежувати виконавця, пособника і підбурювача.

Адвокат постраждалих Дмитро Швець у коментарі Громадському заявив, що держава приховує проблему злочинів на ґрунті расової, національної або релігійної ненависті.

«Якщо досліджувати різні судові рішення, таких вироків майже немає. Якщо є — це дуже виняткові справи», — наголосив він.

Загалом у справі про напад на ромський табір і вбивство Давида Поппа на лаві підсудних перебувають 14 осіб, трьох обвинувачують у вчиненні умисного вбивства, решту — в хуліганстві.

«В умисному вбивстві обвинувачуються троє осіб, серед них двоє неповнолітніх, це є частина 2 статті 115 Кримінального Кодексу України. Ця стаття передбачає довічне позбавлення волі», — сказав Матлах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Громадське