На Львівщині засудили домашнього тирана

11.07.2019 23:15   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині суд засудив до року обмеження волі чоловіка, який систематично ображав дружину, принижував та виганяв з дому.

Водночас потерпіла погодилась на звільнення чоловіка від відбування призначеного покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

В судовому рішенні приводяться два випадки домашнього насильства, які сталися у травні 2019 року. Чоловік у себе вдома нецензурно ображав дружину, шарпав її за одяг і руки, штовхав, погрожував фізичною розправою, кілька разів плюнув у обличчя та виганяв з дому, внаслідок чого потерпіла вимушено покинула місце свого проживання.

Такі дії кваліфіковані як домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного і психологічного насильства щодо подружжя, що призвело до фізичних і психологічних страждань, та погіршення якості життя потерпілої, тобто злочин, передбачений ст. 126-1 КК України.

26.06.2019 року між підозрюваним та потерпілою укладено угоду про примирення. Сторони узгодили покарання у виді обмеження волі строком в 1 рік зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком у 1 рік.

2 липня 2019 року Червоноградський міський суд Львівської області затвердив укладену угоду та призначив покарання у виді обмеження волі строком в 1 рік, проте звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням на рік.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo