У 116-му окрузі визначилися фаворити: два старих і два нових політики, – соціологія

13.07.2019 10:29   Джерело: Lemberg-News.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Основна боротьба буде точитися між Миколою Княжицьким, Ростиславом Мельником, Іриною Подоляк та Володимиром Доманським, пише - Lemberg-News.info.

З 03 липня до 05 липня 2019 року Центр з інформаційних проблем територій НАН України провів соціологічне опитування у місті Львові в рамках власної програми дослідження електоральних настроїв. Соціологи дослідили, які кандидати у мажоритарному 116 окрузі мають найбільші шанси бути обраними і чому. Також визначено симпатії виборців округу щодо політичних партій, які беруть участь у дочасних парламентських виборах.

Відповідно до результатів дослідження шанси потрапити у Верховну Раду мають чотири політики. Кандидат від «Європейської солідарності» Микола Княжицький (19 %), від «Слуги народу» Ростислав Мельник (10,7%), від партії «Самопоміч», діючий нардеп Ірина Подоляк (9,9 %) та селищний голова Брюховичів Володимир Доманський (6,9 %). Перемога інших кандидатів малоймовірна.У 116 окрузі визначилися фаворити: два старих і два нових політики, –  соціологія

Показово, що обирати мешканцям округу доведеться між двома «старими» політиками, які вже мали змогу проявити себе у Верховній Раді. Це Микола Княжицький та Ірина Подоляк. Та двома новими кандидатами: Ростиславом Мельником та Володимиром Доманським, які вперше балотуються до парламенту.

Як показує друге питання соціологічного опитування: «Чому саме Ви б проголосували за цього кандидата?», Княжицький, Мельник та Подоляк своїм рейтингом завдячують переважно своїм політичним партіям. Це підтверджує й третє питання: «Якби зараз були вибори до Верховної Ради України, за яку політичну силу Ви б швидше за все проголосували?»

У той час прихильність до самовисуванця Володимира Доманського базується на його конкретних справах на посаді селищного голови Брюховичів.

Таким чином, мешканці 116 виборчого округу будуть обирати з двох «старих політиків»:

  1. Діючого народного депутата Миколи Княжицького (фракція «Народний фронт»), який зараз балотується за підтримки «Європейської Солідарності».
  2. Діючого народного депутата Ірини Подоляк (фракція «Самопоміч»)

Та двох молодих політиків:

  1. Ростислава Мельника, який представляє космополітичну партію діючого президента Володимира Зеленського «Слуга народу».
  2. Володимира Доманського, який йде як самовисуванець за підтримки майже 40 громадських організацій Львова.

Фаворити виборчої кампанії в цьому окрузі відомі. Тепер справа за виборцями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Lemberg-News.info