Самбірська міськрада подала до суду на районну раду і програла

14.07.2019 15:26   Джерело: Leopolis.news
Опубліковано : Патрік Скеля

Самбірська міська рада подала позовну заяву до суду на районну раду, вважаючи, що вона незаконно змінила юридичну адресу – виписалася з міста та прописалася в с. Вощанці. Через це міський бюджет не отримує чималих надходжень.

Місцева Феміда майже рік вивчала цю нестандартну ситуацію. Нарешті в цьому конфлікті поставлено крапку: суд відмовив позивачу, Самбірській міській раді, в задоволені її вимог, пише - Leopolis.news

Нагадаємо, що Самбірська районна рада змінила юридичну адресу – виписалась із Самбора та прописалася в селі Вощанці, де орендує приміщення. Відтоді працівники органу місцевого самоврядування почали сплачувати податок з доходу фізичних осіб не міському бюджету, а самі собі. На цьому в рік економлять понад триста тисяч гривень.

До такого кроку районну раду, до речі, підштовхнула сама Самбірська міська рада: вона без достатніх аргументів відмовила їй у виділенні земельної ділянки під будівництво власної котельні. У районному «білому домі» підрахували, що лише на теплі економили б чимало бюджетних коштів. 

 «Річ у тім, що Самбірську районну раду, – сказав її голова Віталій Кімак, – утримують за кошти платників податків, які провадять свою діяльність на території району. Однак до того своїми податками ми підгодовували бюджет міста, де не надаємо населенню жодних послуг. Очевидно, що це несправедливо».

Керівник Самбірщини зазначив, що нічого не порушували. Згідно із законом, сказав Віталій Кімак, податок з доходу фізичних осіб (ПДФО) потрібно сплачувати або за місцем реєстрації суб’єкта, або за місцем здійснення ним діяльності. А для діяльності районний орган обрав село Вощанці.

Щодо будівлі, яка на території Самбора, де працює керівництво та апарат районної ради, то вона перебуває на балансі фінансово-господарського відділу райради, а його працівники ПДФО сплачують до міського бюджету.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Leopolis.news