Стало відомо, хто з депутатів представлятиме Львівщину у новому парламенті

09.08.2019 13:37   Джерело: Цинічний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це повідомляє - Цинічний Львів з посиланням на Варіанти.

Зокрема, за партійними списками до Ради увійшли 225 депутатів: Слуга народу отримала 124 мандати, Опозиційна платформа – За життя – 37, Батьківщина – 24, Європейська Солідарність – 23, Голос – 17 мандатів. Ще 199 депутатів перемогли у мажоритарних округах.

Відтак, у новому парламенті працюватимуть 31 народний депутат з Львівщини, 9 з них представляли область в Верховній Раді попереднього скликання.

У партії Слуга народу є 9 вихідців з Львівщини, які пройшли по партійних списках: Андрій Герус, Святослав Юраш, Ірина Верещук, Мар’ян Заблоцький, Євген Петруняк, Ростислав Тістик, Остап Шипайло. Ще двоє були обрані як мажоритарники: Орест Саламаха (округ №121), Юрій Камельчук (округ №124).

Натомість у Європейській Солідарності налічується 7 нардепів з Львівської області: Андрій Парубій, Софія Федина, Олег Синютка, Степан Кубів, Микола Величкович, Микола Княжицький (мажоритарник, округ №116), Михайло Бондар (мажоритарник, округ №119).

У складі партії Голос – 6 депутатів зі Львова та області: Святослав Вакарчук, Ярослав Юрчишин, Роман Лозинський, Наталія Піпа (мажоритарниця, округ №115), Ярослав Рущишин (мажоритарник, округ №116), Галина Васильченко (мажоритарниця, округ №118).

Батьківщина провела у Раду 2 вихідців з Львівщини, це Олена Кондратюк і Михайло Цимбалюк.

Опозиційна платформа – За життя має двох нардепів, уродженців Львівської області та діяльність яких пов’язана із Львівщиною: Тарас Козак й Юрій Загородній.

Крім цього, перемогли у мажоритарних округах ще 4 вихідці з області: самовисуванці Ярослав Дубневич (округ №120), Андрій Лопушанський (округ №125), Тарас Батенко (округ №123), Андрій Кіт (округ №126) та Павло Бакунець від Самопомочі (округ №122).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Цинічний Львів