Міст через Дністер: на Львівщині завершили реконструкцію мостового переходу

29.08.2019 14:25   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У середу, 28 серпня, відбувся огляд завершення реконструкції мостового переходу через річку Дністер на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, пише - Status Quo.

Участь у заході взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський, в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, а також начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор.

«Протягом місяця-двох будуть завершені інші дрібні роботи, аби мати можливість цей міст зберегти у належному стані. Важливість цього інфраструктурного проекту свого часу зрозуміли усі, тож за доволі короткий термін вдалося реалізувати усі роботи. На цьому ремонти важливих обєктів не завершиться, а триватимуть і надалі», - зазначив Василь Лозинський.

Старий міст визнали аварійним у 2008 році, а перекрили у 2017 після обвалу балки. Дорожники одразу приступили до проектування нового моста і у липні 2018 року розпочали ремонтно-будівельні роботи.

За словами Славоміра Новака, тепер це найбільша транспортна споруда в Західній Україні. Міст розташований на міжнародному коридорі, тому у планах відремонтувати ще й дорогу. А для забезпечення протиповеневих заходів проектною документацією передбачено влаштування габіонних матраців та ящиків, над чим зараз тривають роботи.

Окрім того, освітлено міст та підходи до мосту довжиною 0,6 км, а для забезпечення безпеки дорожнього руху та орієнтування водіїв встановлені необхідні дорожні знаки, металеве бар’єрне та перильне огородження, напрямні стовпчики та нанесено горизонтальну дорожню розмітку. Тривалість реконструкції — 13 місяців.

Замовник робіт - Служба автомобільних доріг у Львівській області. Загальна вартість об’єкту — 229,4 млн грн, фінансування здійснювалось з державного бюджету.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo