На Львівщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

27.09.2019 15:34   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Місячник добровільної здачі зброї на Львівщині проводиться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням, виявлення та перекриття каналів надходження зброї у кримінальне середовище.

Про це повідомили в п’ятницю, 27 вересня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли: «Під час місячника громадяни можуть звернутись в органи внутрішніх справ (у відділи, відділення поліції або безпосередньо до працівників поліції) та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них неналежним чином – без дозволів, реєстрації тощо», пише - Щоденний Львів.

Начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Національної поліції у Львівській області Віктор Катерина зазначив: «Усі мешканці Львова та області, які протягом місячника здадуть незареєстровану зброю та боєприпаси, уникнуть кримінальної відповідальності за її незаконне зберігання. Якщо ж поліцейські самі вилучать таку зброю, власникам доведеться відповідати згідно статті 263 Кримінального кодексу України. Також передбачено, що громадяни, котрі добровільно здадуть мисливську зброю правоохоронцям, зможуть у подальшому легалізувати її, тобто зареєструвати на себе та отримати у користування».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів