До Конго відбули понад дві сотні військовослужбовців 18-го вертолітного загону

04.12.2019 16:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора, 3 грудня, відбулись урочисті проводи 11-ї ротації особового складу 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, що виконує завдання у складі місії ООН в Демократичній Республіці Конго.

Відтак, у Новому Калинові, що на Самбірщині, відбулось урочисте шикування українських військовослужбовців, які замінять військових попередньої ротації, які виконавши свою миротворчу місію, незабаром повернуться на Батьківщину, пише - Медіастар.

За словами полковника Мухаммада Буланбаєва, кожен із військовослужбовців 11-ї ротації пройшов ретельний відбір і своїм вмінням та сумлінністю виборов право представляти нашу державу на далекому африканському континенті.

«Після тривалої підготовки та відбору особового складу були визначені кандидати і призначені наказом у склад 18-го окремого вертолітного загону. Загалом до Республіки Конго відправляються 250 військовослужбовців, вони отримали усі необхідні вакцини. Ця ротація триватиме шість місяців, завдання миротворців - військова підтримка місії вертольотами Мі - 8 та Мі -24, підтримка наземних миротворчих сил, демонстрація сили, здійснення транспортих перевезень, зокрема вантажів та доставка представників МІсії ООН для виконання різних завдань», – зазначив командир Мухаммад Буланбаєв.

В урочистих проводах взяли участь представники командування армійської авіації, військової частини, органів місцевої влади, рідні і близькі миротворців.

«Мій чоловік не вперше їде в Миротворчу Місію у Демократичну Республіку Конго, однак хвилювання все одно переповнюють. Як оберіг, завжди даю йому образок і підтримуємо з сином чоловіка своїми словами», - зазначила дружина військовослужбовця Світлана.

Зазначимо, усі військовослужбовці, які відправляються у Республіку Конго є учасниками бойових дій на Сході.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews