У Львівській облраді передбачили на охорону здоров’я більше мільярда

07.12.2019 18:28   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Видатки для департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації передбачили в обласному бюджеті на 2020 рік в сумі 1221280,7 тисячі гривень.

Порівняно з очікуваним виконанням у 2019 році обсяг видатків пропонується зменшити на 1385640,3 тисячі гривень або 53,2 відсотка. Про це повідомили в четвер, 5 грудня, у Львівській облдержадміністрації, пише - Щоденний Львів.

Директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків. розповів під час позачергової сесії Львівської обласної ради: «Зменшення обсягу зумовлене, в основному, здійсненням з 1 квітня 2020 року видатків на оплату медичних послуг комунальним закладам охорони здоров’я за договорами з Національною службою здоров’я щодо медичного обслуговування населення в рамках програми медичних гарантій за кошти  державного бюджету, а також переведенням обліку власних надходжень некомерційних комунальних підприємств обласного підпорядкування на обслуговування в банках з органів державної казначейської служби».

У загальному обсязі видатків галузі враховані кошти медичної субвенції на І квартал 2020 року в сумі 494258,4 тисячі гривень, з яких цільові видатки на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет – 12202 тисячі гривень, хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу – 19242,8 тисячі гривень та виплату щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям – 48,7 тисячі гривень; субвенції з державного бюджету на погашення кредиторської заборгованості, що утворилась за придбане у 2012 році медичне обладнання вітчизняного виробництва – 10822,5 тисячі гривень та на реформування регіональних систем охорони здоров’я для здійснення заходів з виконання проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» – 28,2 тисячі гривень.

За попередніми даними не перейдуть з 1 квітня наступного року на оплату послуг за договорами з Національною службою здоров’я щодо медичного обслуговування населення окремі медичні заклади (обласне паталогоанатомічне бюро, бюро судово-медичної експертизи, дитячі будинки дитини №1 та №2, центр медико-соціальної експертизи, база спецмедпостачання, дитячий протитуберкульозний санаторій «Журавно», дитячий кардіо-ревматологічний санаторій, диспансер радіаційного захисту населення, відділ технагляду за капремонтом, центр громадського здоров’я, лікарсько-фізкультурний диспансер), а тому видатки на їх утримання передбачається здійснювати за кошти обласного бюджету.

У наступному році на реалізацію комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям області передбачається спрямувати 247202,5 тисячі гривень,  яких поточні видатки – 82181,7 тисячі гривень, капітальні – 165020,8 тисячі гривень.

У рамках реалізації програми планується спрямувати кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 65943,9 тисячі гривень на розвиток системи екстреної медичної допомоги та 11538,5 тисячі гривень на придбання ангіографічного обладнання. На утримання закладів освіти медичного спрямування із загального фонду обласного бюджету планується виділити 98451,7 тисячі гривень.

Загальний обсяг видатків бюджетних установ охорони здоров’я та некомерційних комунальних підприємств за рахунок власних надходжень очікується в розмірі 236900 тисячі гривень, що на 15 відсотків перевищує очікуване виконання 2019 року. Ці кошти планується спрямувати на витрати з господарського утримання медичних закладів, придбання медичного обладнання та ремонт приміщень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів