Виконком затвердив бюджет розвитку Львова

21.12.2019 16:48   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У четвер, 19 грудня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР затвердили розподіл коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова на 2020 рік.

Про це повідомили в четвер, 19 грудня, у Львівській міськраді. Директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич зазначила на засіданні виконавчого комітету: «Загальна сума видатків бюджету розвитку у 2020 році у нас буде три мільярди 85 мільйонів і до розподілу по об’єктах становитиме один мільярд 873 мільйонів. Якщо проаналізувати бюджет розвитку 2019 року, то це в загальній сумі три мільярди 68 мільйонів. Тобто ми можемо говорити про те, що бюджет розвитку, який ми виноситимемо на засідання сесії Львівської міської ради, перевищує той, що був у 2019 році», пише - Щоденний Львів.

Ірина Кулинич розповіла також: «Насамперед скажу кілька слів про саму суму, яку ми взяли до розподілу. Затверджений бюджет розвитку минулої сесії складав два мільярди 525 мільйона гривень. Ми пропонуємо збільшити плани по продажу землі, і по продажу комунальної власності, і по пайовій участі загальної суми 10 мільйонів. І, відповідно, передати «Зеленому фонду» 100 мільйонів від районних адміністрацій, які ми передбачили на благоустрій, і 50 мільйонів, які ми передбачили на вивіз ТПВ.

Директорка департаменту економічного розвитку ЛМР також повідомила: «у сумі 900 мільйонів гривень облігацій муніципальних запозичень на ремонт доріг, вже передбачено 521 мільйон – як гарантія по наших кредитах у європейських банках; 290 мільйонів – це гуманітарна сфера; 246 мільйонів – це місцеві внески, тобто ПДВ, електронний квиток і, відповідно, наші зобов’язання по лізингу; 210 мільйонів гривень – передбачено на районні адміністрації. Це не менша сума, аніж була у нас на початок минулого року».

Ірина Кулинич зазначила також: «Зокрема, ми дотримались і передбачили 160 мільйонів гривень на сферу розвитку і врахували фокус на культуру у всіх сферах на суму 30 мільйонів гривень. Зокрема, 150 мільйонів гривень становитимуть видатки на інфраструктуру; 110 мільйонів гривень – на ТПВ, у тому числі діяльність ЛКП «Зелене місто»; 200 мільйонів гривень – операційна діяльність; 80 мільйонів – містобудування та 47 мільйонів гривень – громадський бюджет, що вже затверджений раніше. Так виглядає структура запропонованих сьогодні видатків. З цими пропозиціями ми хочемо вийти на засідання бюджетної комісії і відповідно запропонувати ці пропозиції для громадських консультацій, так як це й передбачено статутом».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів