Депутат заявив у правоохоронні органи про корупцію у Львівській облраді

26.12.2019 17:46   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Львівський Новинар

Депутат Львівської облради, обраний від Радикальної партії Ляшка, а тепер позафракційний Володимир Ткачик, який 24 грудня на сесії заявив про корупцію у стінах облради під час прийняття рішення про надання в користування мисливських угідь на території Мостиського району, подав заяви в правоохоронні органи.

У вівторок, 24 грудня, Львівська облрада з третьої спроби таки прийняла рішення про надання в користування понад 3000 га мисливських угідь у Львівській області товариству мисливців та рибалок «Зубр», яке пов'язують із депутатом Львівської облради Євгеном Бубою – теж обраним від Радикальної партії Ляшка, а тепер позафракційним. На ці території, більшість з яких лісові угіддя, також претендувало Мостиське товариство мисливців та рибалок, однак депутати надали перевагу «Зубру».

У коментарі ZAXID.NET у четвер, 26 грудня, Володимир Ткачик повідомив, що подав заяви в НАЗК, ДБР, прокуратуру та поліцію Львівщини за фактом корупційних дій членів депутатської комісії облради з питань екології, природних ресурсів та рекреації, яка погодила такий розподіл мисливських угідь і винесла питання на сесію.

При цьому, як стверджує Володимир Ткачик, депутати облради навіть не заслухали представників Мостиського товариства мисливців і рибалок, які кілька разів пікетували сесію облради та приходили на комісії, натомість представники «Зубру» на засідання комісії не приходили, а все вирішено на їхню користь.

Володимир Ткачик стверджує, що депутат Євген Буба сприяв виділенню мисливських угідь товариству «Зубр», яким керує його родич. «Він оформляє на братового зятя, а фактично бере собі. Я взяв протоколи засідань комісії. На комісіях жодного разу представника «Зубру» не було. Всюди з цього питання доповідав Буба», - пояснює Ткачик.

Зазначимо, питання про надання в користування мисливських угідь товариству «Зубр» двічі не було підтримане на сесії Львівської облради. З третього разу 24 грудня на сесії 47 депутатів (загальна кількість 84) підтримали рішення в зміненому формулюванні – про надання в користування мисливських угідь на території Мостиського району, у якому йшлося про розподіл мисливських угідь між товариством мисливців та рибалок «Зубр» та Мостиським товариством мисливців та рибалок. Відповідно до рішення, понад 3000 га мисливських угідь (з яких майже 2000 га – лісові) віддали «Зубру», натомість Мостиському товариству мисливців та рибалок залишили понад 9000 га угідь (з яких лише 1000 га – лісових). Це рішення підтримали фракції БПП, «Батьківщини», УКРОПу, НРУ, «Народного контрою». Не голосували у повному складі фракція «Свобода», «Громадянська позиція», абсолютна більшість депутатів «Самопомочі».

Євген Буба у коментарі ZAXID.NET пояснив, що під час розгляду питання мисливських угідь представляв інтереси громади та своїх виборців з Мостиського району і не бачить у цьому жодної корупції.

«Це мої виборці, я їм допомагав у цьому. Тричі ми в Дейнеки (Анатолій Дейнека – начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, - Ред.) зустрічалися, щоб знайти компроміс. Вони (Мостиське товариство мисливців та рибалок, - Ред.) хотіли лише самі там господарювати. На сьогодні обласна рада проголосувала, Мостиське товариство мисливців та рибалок має загалом понад 24 тис. га, «Зубру» проголосували 3000 га, бо інакше не може існувати мисливське господарство. Корупції я жодної не бачу. Колективне голосування, усі документи зібрані», - пояснив він.

Також Євген Буба заявив, що не має рідного брата. На пряме запитання, чи є керівник та співвласник «Зубру» Роман Кульматицький його родичем відповів: «У якому поколінні і як родич? Якщо брати те, що я родом зі Старяви (село у Мостиському районі – Ред.), третина в кожному селі – це якісь родичі у четвертому, п’ятому поколінні. Як хто вважає».

На запитання про спільні бізнесові стосунки з Романом Кульматицьким, Євген Буба спочатку заперечив, а на уточнююче запитання про те, що є відповідна інформація в реєстрах, депутат відповів: «Це було давним-давно. У даний момент не маю з ним жодних бізнесових стосунків. Колись я його взяв на роботу, він працював і потім пішов собі підприємцем окремо сам розвиватися».

За даними YouControl, керівником та співвласником товариства мисливців та рибалок «Зубр» є Роман Кульматицький, який раніше керував ТзОВ «Міжнародний логістичний транспортний центр «Леопорт», власником якого є депутат Євген Буба і яким зараз керує його донька Христина.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net