Стало відомо, коли у Львові відбудеться «Хода звіздарів»

05.01.2020 19:56   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Головний символ «Ходи звіздарів» у Львові буде 8 січня з Яворова.

Про це повідомили в четвер, 2 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошує на традиційне святкування Різдва. Зокрема, 8 січня там розпочнеться XV Різдвяний фестиваль «Спалах Різдвяної Звізди», в рамках якого відбудеться «Хода звіздарів», пише - Щоденний Львів.

Головним символом цьогорічного фестивалю є Яворівська звізда. Створив цьогорічну звізду народний майстер декоративно-прикладного мистецтва України, художник, різьбяр Василь Яремин.

Справжньою окрасою ходи звіздарів стануть малі колядницькі звізди, які були виготовлені на майстер-класах у Народному домі Дублян та у Дублянській загальноосвітній середній школі імені Героя України Анатолія Жаловаги.

Формування колони та благословення звіздарів буде біля Храм Пресвятої Євхаристії на площі Музейній, о 13:00 – початок ходи, з 13:05 звіздарі крокуватимуть вулицею Ставропігійській, з 13:10 – площею Ринок, де колядуватимуть біля шопки, з 13:15 – площею Катедральною, з 13:20 – проспектом Свободи (до пам’ятника Діви Марії), з 13:25 – колядуватимуть біля пам’ятника Діві Марії, з 13:30 – біля пам’ятника Тарасу Шевченку, з 13.35 – на площі біля ялинки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів