Директор «Галсільлісу» має сплатити заставу або піти в СІЗО

20.01.2020 13:25   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині затримали за результатами досудового розслідування директора «Галсільлісу» В. Мельника і його безпосереднього підлеглого – директора Яворівського лісгоспу Р. Суховича, пише - Щоденний Львів.

Їм оголошено підозру у вчиненні злочинів, відповідальність за які передбачено частиною  3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди) та частиною 1 статті 369 (давання хабара) Кримінального кодексу України. Про це інформує управління СБУ у Львівській області.

Обом фігурантам обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою в Львівському слідчому ізоляторі з альтернативою внесення застави для Мельника В.М у розмірі 1 051 000 гривень, а для Суховича Р.Я у розмірі 168 160 гривень.

Довідково: Оперативники спецслужби встановили, що посадовці зобов’язали керівників дочірніх лісгоспів незаконно отримувати кошти від продажу лісу, в тому числі необлікованого. Підлеглі сплачували щомісячну «данину» керівництву з кожного реалізованого кубометра деревини. Крім того, для нелегального збуту деревини до звітної документації підприємств вносили недостовірні відомості про кількість заготовленої та реалізованої продукції, її різновиди та санітарний стан. Зловмисники також створювали штучний дефіцит деревини для завищення її вартості, а різницю, не відображену в офіційній документації, привласнювали.

За попередніми даними впродовж 2019 року лише організатором оборудки отримано від підпорядкованих йому керівників лісгоспів неправомірну вигоду на суму понад 5 мільйонів гривень. Правоохоронці затримали одного із очільників підприємства «Галсільліс» та керівника дочірньої структури після отримання чергової суми неправомірної винагороди.13 січня 2020 року ми ознайомили громадськість про те, що Служба безпеки України викрила керівництво обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» на організації незаконного продажу деревини та системному отриманні неправомірної вигоди.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів