В управлінні освіти розповіли, чи планують карантин у львівських школах

01.02.2020 14:35   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик запевнила: «На сьогодні ми не можемо говорити про оголошення карантину у всіх школах міста».

Начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик повідомила в четвер, 30 січня: «Управління освіти щоденно проводить моніторинг відвідуваності дітьми закладів дошкільної освіти та загальної середньої освіти. Станом на сьогодні кількість дітей, які відсутні у школах через хворобу, становить в середньому 10%. Однак є школи, де кількість хворих значно перевищувала цей показник», пише - Щоденний Львів.

Чиновниця також зазначила: «Вчора у двох школах – №53 та№ 33, де було 33% та 44% відсутніх учнів, було призупинене навчання до понеділка. Таке призупинення було здійснене через накази керівників цих закладів освіти задля переривання ланцюга захворюваності. Таким чином на сьогодні ми не можемо говорити про оголошення карантину у всіх школах міста.

Зоряна Довганик розповіла також: «У садочках ситуація значно краща, бо діти менше контактують між собою, адже переважно знаходяться в одному груповому приміщенні впродовж цілого дня. Тож кількість дітей, які відсутні у ЗДО через хворобу, становить близько 8%. Карантин оголошується тільки за умов, коли надходить лист лабораторного центру на ім’я міського голови, тоді засідає комісія з питань ТЕБ і НС та приймається рішення щодо призупинення навчання у всіх школах міста. У випадку, якщо є критична ситуація в окремому класі чи в окремому навчальному закладі, призупиняється навчання наказом керівника цього закладу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів