У Львові оштрафували забудовника

25.02.2020 12:42   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Адмінкомісія при виконавчому комітеті ЛМР наклала штраф на забудовника, який встановив огорожу на вулиці Дорошенка, пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили в середу, 19 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що сьогодні під час засідання адміністративної комісії, створеної при виконавчому комітеті ЛМР щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини, були розглянуті чотири протоколи, складені на фізичних осіб, які провели у своїх квартирах заміну дерев’яних вікон і балконних дверей на пластикові, й два протоколи, складені на юридичних осіб. Зокрема, максимальний штраф, у розмірі 170 тисяч гривень, накладено на забудовника, який встановив огорожу на вулиці Дорошенка, 2, та власника приміщень у будинку №5 на вулиці Поповича, де вибито дверний отвір.

Адміністративна комісія наклала також максимальний штраф у розмірі 1700 гривень, на власника квартири в будинку №32 на вулиці Архипенка, який встановив пластикові вікна на місці дерев’яних. А розгляд справ про вчинені порушення фізичними особами в будинках №30 на вулиці Вірменській і №5 на площі Ринок перенесли на наступне засідання.

Адміністративна комісія розглянула також протокол, складений на юридичну особу – забудовника, який встановив обгородження на вулиці Дорошенка, 2. Як відзначили начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко та заступник голови Галицької РА Роман Гавчак, це територія в межах історичного ареалу, а встановлення огорожі відбулося без відповідних дозволів. Дозволу на початок будівельних робіт також не видавали.

Своєю чергою, «Адміністративно-технічне управління» підготувало припис про вчинене порушення, з вимогою демонтувати огорожу до 21 лютого. Присутній на засіданні комісії представник забудовника не надав відповіді, що паркан буде демонтовано, стверджуючи, що документів про припис іще не отримали, тому потрібно з ними ознайомитися. Представниця «Адміністративно-технічного управління» вручила йому копію припису.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова адміністративної комісії Андрій Москаленко підсумував: «Ми завжди йдемо на зустріч, коли порушники готові йти на співпрацю і ліквідувати порушення. За цим об’єктом пропонуємо накласти максимальний штраф, оскільки роботи проводяться в історичному ареалі без дозволів».

Адмінкомісія наклала також максимальний штраф на юридичну особу, яка проводить самовільні роботи в будинку-пам'ятці культурної спадщини місцевого значення на вулиці Поповича, 5.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів