На Львівщині відмінять усі масові заходи через коронавірус

28.02.2020 09:48   Джерело: Варіанти
Опубліковано : Патрік Скеля

У області рекомендували відмінити усі масові заходи для профілактики захворювання коронавірусом.

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько, пишуть - Варіанти.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Львівській ОДА прийняла рішення рекоментувати припинити будь-які масові заходи заплановані на найближчий час на території області.

Також, станом на сьогодні, на території Львівщини і в Україні не зафіксували випадків зараження короновірусом. 

«Сьогодні ми отримали наказ від міністерства забезпечити присутність карет швидкої допомоги на пунктах пропуску в Шегинях, Рава-Руській, Краківці. Машини вже поїхали із відповідними засобами захисту. У аеропорті також є автомобіль екстренної медичної допомоги, який, за потреби, буде забирати пацієнтів у інфекційну лікарню. Лікарня готова до прийняття пацієнтів, а санаторій "Немирів" буде вивільнятися від сьогоднішнього дня» – пояснив Андрій Васько.

Також він розповів про алгоритм повідінки людини, яка повернулася з Китаю або з іншої країни, де зафіксовані випадки коронавірусу.

«Якщо відсутня температура, відсутній кашель, то особа перебуває 14 днів вдома і обмежує свої контакти, наскільки це можливо. Якщо є симптоми, треба повідомити свого сімейного лікаря щоб забезпечити госпіталізацію пацієнта або в інфекційну лікарню для проведення обстеження і взяти всі аналізи. Якщо після карантину у особи не виникнуть симптоми захворювання, то вона може повертатися до звичайного життя» – наголосив Андрій Васько.

За його словами, лікарні Львівщини повністю забезпечені засобами індивідуального захисту, зокрема в області є більше 2 тисяч костюмів біологічного захисту. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Варіанти