Стало відомо, скільки апаратів ШВЛ має Львівщина

Львівщина має 160 апаратів для штучної вентиляції легень.

25.03.2020 15:44   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

У лікарнях області є близько 160 вільних апаратів для штучної вентиляції легень.

Читайте також

Глава УГКЦ готовий надати церкви під шпиталі, щоб рятувати людські життя від коронавірусу (Відео)

Про це під час брифінгу повідомив т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, пише - Дивись.info.

«Ці апарати не задіяні для надання медичної допомоги. Їхня якість бажала б бути кращою. Багато з тих апаратів були закуплені ще у 90-их – на початку 2000-их років. За останні 5 років було закуплено не більше 40 апаратів», – розповів Андрій Васько.

Водночас, як розповів керівник департаменту, минулої п’ятниці всі апарати є придатні до роботи.

«Всі апарати є придатні для використання, звісно, є апарати експерт-класу, є середнього та низького класу. Кращий ефект від лікування є на апаратах найвищого класу. Ми маємо технічно старі апарати, давнього року випуску, але свою функцію як дихальний апарат вони виконувати можуть.

Закупівельна процедура, яка була оголошена в лютому і березні, вже закінчується, тож ми очікуємо на початку квітня поставки. Апарати, які закуповуватимуть за уже дозволеною спрощеною процедурою, ми отримаємо в середині та наприкінці квітня. За нашими підрахунками Львівщина має отримати до 60 апаратів штучної вентиляції легень до початку травня. Певна кількість є на території України, і ми очікуємо їх транспортування до Львова. Деякі є на етапі транспортування з Європи через кордон», – розповів у п’ятницю Андрій Васько.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info