У Львові перед Оперою тривають роботи з облаштування «сухого» фонтану

26.03.2020 20:24   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові на площі перед Оперним театром тривають роботи з облаштування «сухого» фонтану.

Про це поінформували в пресслужбі ЛМР, пише - Щоденний Львів.

На замовлення Галицької РА підрядна організація демонтувала старий фонтан і рішенням виконавчого комітету його передано на баланс «Стрийського парку».

Натомість проект облаштування нового фонтану, виконаний на замовлення управління архітектури та урбаністики ЛМР, а профінансує роботи благодійний фонд «Сокар Благо». Станом на сьогодні на площі проводять земляні роботи по облаштуванню комунікацій.

Нагадаємо, проект реконструкції фонтану та площі розробили київські архітектори. Автори: Іван Юнаков, Андрій Карпов, Ярослав Катрич, Максим Астрейко, Володимир Томіленко.

Фонтан, що досі був біля Оперного театру, було облаштовано у 2008 році.

17.03.2016 р сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу № 350 «Про спорудження «сухого фонтану» перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької на пр. Свободи». 20.06 2019 р в ухвалу внесли зміни.

Повністю фінансує роботи з облаштування нового фонтану благодійний фонд «Сокар-Благо». Приблизна вартість 1,5 млн. доларів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів