Як правильно носити медичну маску та кому вона справді потрібна, - РОЗ'ЯСНЕННЯ

27.03.2020 08:31   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Донедавна медичні маски були не дуже популярними серед українців, але в зв'язку з поширенням коронавірусу в світі, на них суттєво зріс попит, пише - 032.ua.

Читайте також

Медики Львівщини, які працюють на передовій із коронавірусом, отримають надбавку до заробітної плати
Глава УГКЦ готовий надати церкви під шпиталі, щоб рятувати людські життя від коронавірусу (Відео)

Ці медичні засоби захисту виявилися також об'єктом контрабанди, хоча багато хто досі не розуміє, кому і навіщо вони потрібні. 

Кореспондентка 032.ua зібрала рекомендації від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та інструкції щодо використання і носіння медичних масок.

Насамперед, слід пам'ятати, що найкращим методом запобігання вірусам є дистанція від інших людей, не менше 1 метра; часте і ретельне миття рук з милом чи антисептиком, протирання робочих поверхонь, вологе прибирання і провітрювання приміщень, відсутність контакту рук з очима, носом чи ротом, уникання масових скупчень людей.

Якщо ви не захворіли, то маска вам непотрібна - переконують медики. Виняток можуть становити лише ті люди, які доглядають за хворими, тож у першу чергу, маски потрібні лікарям. Після одноразового використання їх викидають і ретельно миють руки.

При цьому є особливості використання медичних масок, адже якщо ви їх одягнули неправильно - сенсу в них немає. Маска має закривати як рот, так і ніс, і щільно прилягати до обличчя. Під час використання маски не варто торкатися зайвий раз до обличчя. Щойно медична маска стала вологою, її слід замінити на суху. Після використання, її потрібно зняти, торкаючись лише резинок, але не частини з тканини. Використану маску одразу відправляйте до смітника та обов'язково помийте руки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua