Усі храми Львова будуть закриті, додатково патрулюватиме Нацгвардія

11.04.2020 10:28   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові не впроваджують додаткові обмеження на пересування на час Великодніх свят, проте у цей період усі храми міста будуть закриті, а парки й сквери додатково патрулюватиме Нацгвардія.

Читайте також

На Львівщині від коронавірусу померла друга людина

Про це в ефірі hromadske заявив міський голова Львова Андрій Садовий, пише - WestNews.info.

«Усі храми міста Львова будуть закриті. У середині — лише отці та ті, хто забезпечує процес. Буде онлайн-трансляція з головних храмів міста. Це чітка позиція і римо-католиків, і греко-католиків, і православних», — зазначив Садовий.

За словами міського голови, священники римо-католицької церкви, у яких Великдень цієї неділі, проведуть онлайн-трансляцію служби. Вони рекомендують посвятити паски вдома.

Також Садовий зазначив, що у Львові не вводили додаткові обмеження на пересування на час Великодніх свят.

«Ми не ухвалювали по Львову окремого рішення. У нас карантин, працюють продовольчі магазини, аптеки. Можна вийти в магазин. Ми на суботу і неділю долучаємо (до патрулювання — ред.) ще Національну гвардію, яка контролює парки й сквери. Позицію щодо святкувань погодили єпископи і поліція», — пояснив міський голова Львова.

Сам Садовий запевнив, що буде вдома на Великодні свята і закликав інших зробити так само. Мер зазначив, що від дотримання обмежень залежить, коли можна послабити карантин

«Якщо ми добре пройдемо Великдень і не буде нових заражень, то через 2 тижні — побачимо результат. Якщо не буде зростання на 10-11 травня, тоді можна робити деякі послаблення», — зазначив Садовий.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info