На Львівщині священника визнали винним у вчиненні бійки

15.04.2020 16:45   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Ідеться про конфлікт, який стався ще у серпні 2016 року у приміщенні Ясеновецької сільської ради.
За версією слідства, один із священнослужителів храму Золочева під час словесного конфлікту умисно вдарив іншого священника із району у грудну клітку, спричинивши травми, які призвели до короткочасного розладу здоров’я.

Читайте також

У Самборі невідомий чоловік побив 13-річного хлопця

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Такі дії духовного наставника кваліфіковано за ч.2 ст.125 КК України (легкі тілесні ушкодження).
У травні 2018 священника визнано винним у вчиненні вказаного злочину та звільнено від покарання на підставі ЗУ «Про амністію у 2016 році».

Крім цього, суд зобов’язав кривдника сплати майже 10 тис грн завданої матеріальної та моральної шкоди.
Не погодившись із цим вироком священник оскаржував його, однак, прокурорами Золочівської місцевої прокуратури в усіх судових інстанціях доведено вину кривдника.

Так, остаточну крапку у цій справі поставив Верховний суд цьогоріч у лютому, який виніс постанову, у якій, серед іншого, констатував, що Золочівським районним судом повно і усебічно розглянуто обставини кримінального провадження, а наведені у касаційній скарзі захисника мотиви не спростовують правильності висновків, викладених у судових рішеннях першої та апеляційної інстанцій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews