За смерть пацієнта у Золочеві судитимуть лікаря

22.04.2020 17:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Встановлено, що 23.10.2015 о 15:40 год, до чергового лікаря із скаргами на загальну слабість надійшов пацієнт, якому лікар поставив діагноз, однак, за наявності підстав, не запропонував госпіталізацію.

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Це при тому, що пацієнт потребував негайного стаціонарного лікування у хірургічному відділенні ЦРЛ.

Так, за версією слідства, медик не здійснив повного та ретельного обстеження хворого, а також неправильно оцінив результати аналізів.

Як наслідок, відпущений додому хворий там і помер наступного дня від панкреатиту, який ускладнився розвитком геморагічного панкреонекрозу. 

Такі дії 55-річного лікаря Золочівської лікарні кваліфікували за ч.1 ст.140 КК України – неналежне виконання професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого.

За вчинене йому загрожує до 2 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews