На Львівщині буде не шість, а сім районів - додадуть Яворівський район

26.04.2020 16:40   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Голова Львівської ОДА Максим Козицький запевнив, що підтримує збереження Яворівського району. Про це він заявив, перебуваючи сьогодні з робочим візитом на Яворівщині, де оглянув інфраструктуру регіону.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА, пише - WestNews.info.

“Ідея залишити Яворів центром окремої адміністративно-територіальної одиниці, я вважаю, добра. Сюди мав би увійти Яворівський та Мостиський райони, оскільки їхні території віддалені на понад 60 км від Львова, тут працює відразу кілька міжнародних пунктів пропуску. Саме тут дислокується найбільший у Європі Яворівський військовий полігон. Львівський район, і без Яворівського, складатиметься з 20-25 громад. Я думаю, специфіка цих регіо доволі різна, і буде мудро адмініструвати їх також окремо”, - пояснює голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

За його словами, відповідні пропозиції щодо формування Яворівського району як окремої одиниці адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня до уряду та профільного міністерства ЛОДА направить найближчими днями.

На території Яворівського та Мостиського районів наразі проживає близько 80 тисяч осіб. Наразі в Україні 490 районів. На Львівщині їх - 20, а має залишитися шість. Яворівський район міг би стати сьомим.

Нагадаємо, 16 квітня 2020 року Верховна Рада України внесла зміни до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" №2653 від 20.12.2019. Це дає можливість Уряду прийняти необхідні рішення для затвердження адміністративно-територіального устрою на рівні громад: вводить поняття адміністративного центру територіальної громади та території територіальної громади та до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України уповноважує Кабінет Міністрів України визначати адміністративні центри та території територіальних громад.

Додамо, що наприкінці минулого року Міністерство розвитку громад та територій погодило проект нового перспективного плану об'єднання громад Львівщини та утворення нових районів. Відтак, планувалося створити в області  67 громад та 6 районів. Зокрема, мали  бути створенні такі шість районів: Львівський, Дрогобицький, Золочівський, Червоноградський,  Стрийський та Самбірський.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info