Сходження на вершину двох туристів зі Львова закінчилося смертю одного з учасників (Фото)

У Карпатах від прямого попадання блискавки загинув 26-річний турист.

13.06.2020 22:26   Джерело: Вікна
Опубліковано : Патрік Скеля

Унаслідок прямого попадання блискавки загинув 26-річний львів'янин, інформує в соцмережі гірський рятувальник Віктор Худяк.

За його словами, туристи проігнорували елементарні правила безпеки в горах, пишуть - Вікна.

Сходження розпочали після 20.00 з будиночку між горою Грофа і Кінь Грофецький. Речі залишили в будинку. Перед цим пройшла потужна гроза. Віктор Худяк зауважує:

«Уже в 20.30-21.00 видно було наближення наступної бурі. Хмари згущалися і чутно грім, я за цим спостерігав з с. Осмолода.
Близько 21:30 гроза вже наблизилася до г. Грофа...».

А далі був дзвінок до рятувальників приблизно о 23.00. Турист пояснив, що товариш не повернувся, а його відкинуло блискавкою в бік, після чого він зійшов до будинку.

За повідомленням Віктора Худяка, сьогодні, 13 червня, рятувальники знайшли тіло загиблого з явними ураженнями блискавки, на віддалі 10-15 метрів від вершини.

Цієї смерті могло не бути, хлопці самі наразили себе на небезпеку, переконаний гірський рятувальник.

Інформацію офіційно підтвердило управління ДСНС в Івано-Франківській області:

«3 червня о 07:30 рятувальники Осмолодського ПРВ на вершині гори Грофа виявили тіло чоловіка, 1993 р.н.
без ознак життя.
О 13:05 рятувальники здійснили заходи по транспортуванню тіла з вершини гора Грофа до селиша Осмолода Рожнятівського району на відстані 13 км. (пішим ходом – 5 км., за допомогою снігоболотоходу «Богун» – 8 км)».

Як повідомляли «Вікна», в Карпатах з ночі шукають 26-річного туриста зі Львова. Чоловіка шукають від 23-ї години п'ятниці, 12 червня.

О 22.35 до Осмолодського пошуково-рятувального відділення надійшило повідомлення про те, що під час сходження двох туристів зі Львова на гору Грофа в селищі Осмолода Рожнятівського району розпочалась гроза, внаслідок якої вони втратили між собою зв'язок і розійшлися, інформувало управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Один із них, 22-річний турист, прибув у заздалегідь домовлене місце зустрічі, а іншого, віком 26 років, немає.

О 23.00 на проведення пошуково-рятувальних робіт направлено Осмолодське та Івано- Франківське пошуково-рятувальні відділення з снігоболотоходом «Богун».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна