На Львівщині відновили пасажирські перевезення

24.06.2020 16:35   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Рішенням обласної комісії ТЕБ та НС карантин на Львівщині продовжили до 30 червня, зважаючи на високий показник виявлених хворих на  Сovid-19. Разом із тим, відновили пасажирські автобусні та залізничні перевезення.

Про це повідомили у Львівській ОДА, пише - WestNews.info.

Як повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, на Львівщині з вівторка, 23 червня, офіційно дозволено відновити рух автобусних та залізничних перевезень за умови дотримання вимог карантину.

Дозвіл на перевезення спричинений тим, що щодня тисячі мешканців районів добираються на роботу. Це призводить до значного скупчення людей та збільшує кількість нелегальних перевезень.

«Обласною комісією ТЕБ і НС на виконання постанови Кабінету Міністрів № 500 сформовані особливі правила в частині відновлення пасажирських перевезень. Зокрема, заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, кількість пасажирів не може перевищує кількість місць для сидіння», – пояснив Тарас Грень.

Відтак, перевізники повинні слідкувати за дотримання карантинних норм та вживати усіх необхідних заходів, щоб перевезення були безпечними для пасажирів.

Зазначимо, 22 червня набула чинності постанова №500 Кабінету міністрів.

Згідно зі змінами, дію адаптивного карантину в Україні подовжено до 31 липня, а карантинні правила на території України складаються з таких основних заборон, зокрема:

- перебування без одягнутих респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот (у тому числі виготовлених самостійно), в громадському транспорті, громадських будинках і спорудах;

- здійснення пасажирських перевезень в кількості більше, ніж кількість місць для сидіння в транспортному засобі;

Слідкувати за дотриманням карантинних обмежень  на території Львівської області будуть мобільні групи у складі працівників поліції, Держпродспоживслужби  та представників органів місцевого самоврядування.

Якщо ви стали свідками порушення карантинних заходів, зокрема й у громадському транспорті, невідкладно звертайтесь до поліції за телефоном «102».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info