«Новий Буковель» - бізнесмен отримав 300 гектарів в Карпатах

06.07.2020 14:02   Джерело: Голос України
Опубліковано : Львівський Новинар

Компанії львівського бізнесмена та власника корпорації OKKO Group Віталія Антонова протягом останнього року отримали в Карпатах 300 га під "новий Буковель".

На цій території він планує побудувати великий гірськолижний курорт на 30 тис. місць. Про це повідомляє Захід.net.

"З цією метою компанії львівського бізнесмена протягом останнього року отримали більше 300 гектарів землі на території Славської об'єднаної територіальної громади. Процес виділення землі завершується, будівництво курорту займе три-п'ять років, вартість проекту - близько $500 млн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що будівництво даного курорту має розпочатися вже в 2021 році.

"Інвестор досі не оприлюднив остаточний робочий проект запланованого курорту. Він також відзначив, що місцеві бізнесмени не в захваті від ідеї будівництва величезного гірськолижного курорту", - повідомив глава Славської ОТГ Володимир Бега.

Місцеві екологічні активісти заперечують проти будівництва. Вони, у свою чергу, домагаються створення заповідника в районі хребта Свидівець.

Цьогорічні повені на Заході України оцінюють як більш катастрофічні, ніж рекордні паводки 2008 року. Лише на Прикарпатті стихія зруйнувала та пошкодила понад 700 км доріг та майже 200 мостів, знищила понад 4 тисячі метрів берегоукріплення, підтопила понад 10 тисяч житлових будинків, призвела до загибелі людей. Причинами масштабної повені на Західній Україні є вирубка лісів та забудова заплав і прибережно-захисних смуг.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос України