Карантин у Самборі - суд вирішив не карати священника

16.07.2020 17:39   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Самбірський міськрайонний суд звільнив від адміністративної відповідальності священника, який брав участь у масовій ході із винесення плащаниці 17 квітня. Таке рішення суд ухвалив 1 липня.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Про це повідомляє - WestNews.info з посиланням на Твоє місто.

Правоохоронці склали на отця протокол про адміністративне правопорушення через масовий релігійний захід з обходом церкви за участі більше 10 осіб, який порушив вимоги постанови КМУ про запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Отець пояснив у суді, що діяв за вказівкою настоятеля церкви Різдва Пресвятої Богородиці, а до заходу долучалися люди за власним бажанням, тож важко було передбачити масштабність церковної процесії.

У рішенні суду йдеться, що скоєний отцем проступок за встановлених обставин у суді є малозначним. Тому, і з огляду на пом'якшуючі обставини, справу закрили, обмежившись усним зауваженням.

Нагадаємо, 17 квітня у Самборі парафіяни влаштували масову ходу. Тоді поліція склала на чотирьох учасників заходу протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф 17 до 34 тисяч гривень та на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Окрім того, слідчі Самбірського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, за що загрожує штраф або до трьох років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info