Динаміка ходу виборчої кампанії США в інформаційному середовищі (14-15.07.2020 Нейтральні ЗМІ)

21.07.2020 20:40   Джерело: cipt.org.ua
Опубліковано : Львівський Новинар

В засобах масової інформації, які не мають особливої прихильності ні до демократів, ні до республіканців, стосовно виборів подається інформація, яка може найбільше зацікавити пересічного американця.

Зараз така інформація пов'язана з Дональдом Трампом; щодо Байдена нічого особливо цікавого немає. Яскрава інформація щодо Трампа подається переважно критично. Негативно оцінюється легковажне ставлення Трампа до проблеми коронавірусу та його заяви щодо легкості розробки вакцини, адже для створення вакцини проти еболи було потрібно 5 років. Ще одним цікавим аспектом є акцентування уваги на членах сімейства Трампів, передовсім на його дочці Іванці з її, на думку авторів публікації, радикально неправильною пропозицією "знайти щось нове", зокрема, створювати робочі місця, освоюючи нові галузі під час пандемії. Використовується протиставлення простого населення багатіям і владоможцям - стверджується, що дочка мультимільярдера, яка не має фінансових проблем, не розуміє життя звичайного населення під час кризи. Тому її заяву назвали популістською та лицемірною. Також темою для обговорення є незвична реклама ٍІванкою Трамп консерв, яка замість просування бренду привела до його бойкоту. Ще однією близькою до Трампа людиною, яка згадується, є Мері Трамп, племінниця президента, яка в інтерв'ю ABC News сказала, що її дядько повинен покинути президентський пост.

В нейтральних ЗМІ подається негативна щодо Трампа інформація не ідеологічного, а побутового спрямування, причому негатив не надто переконливий. Так що, сприймаючи її, прихильники Трампа, яких задовольняє сформований його скандальний імідж, не надто зменшать свою прихильність до нього. З нейтральних щодо основних політичних партій ЗМІ особливо видно, що змістом теперішньої виборчої кампанії США є не боротьба між Трампом і Байденом, а боротьба між тими, хто за Трампа і хто проти Трампа.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: cipt.org.ua