Колишнього пустомитівського держслужбовця звинувачіують в неподанні декларації

08.09.2020 12:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Ідеться про 31-річного мешканця м.Пустомити, який після звільнення з Пустомитівського районного військового комісаріату Львівської області, не подав декларацію.

Читайте також

У Львові оштрафували держслужбовця за незадекларовану квартиру
Екс-посадовця Буського лісгоспу визнано винним у несвоєчасному поданні декларації
Колишню інспекторку ДФС оштрафували за невчасно подані до НАЗК декларації

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Після звільнення з посади у 2018 році чоловік зобов’язаний був подати декларацію за 2018 рік (згідно з п.п. ,,г” п. 1 ч. 1 ст. 3 ЗУ ,,Про запобігання корупції”). Однак з січня 2019 року і до цього часу так і не вніс інформацію, хоча, як встановило слідство, знав про необхідність це зробити і мав таку можливість.

Так, дії правопорушника кваліфіковано за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації, а саме – умисне неподання суб’єктом декларування декларації).

На цей час досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт прокурори Львівської місцевої прокуратури №3 скерували до суду.

У разі доведення вини, чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (42500 – 51000 грн) або громадських робіт на строк від 150 до 240 год, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews