На Львівщині зросла кількість дітей, інфікованих COVID-19

09.09.2020 11:31   Джерело: Діло
Опубліковано : Патрік Скеля
Станом на 8 вересня у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит», де лікують пацієнтів з підозрою та підтвердженим COVID-19, 14 хворих, пише - Діло.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Як повідомляє Укрінформ, про це на брифінгу розповіла директор Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

«Дитяче населення хворіє менше за доросле, але такі випадки є. Якщо в березні-квітні були випадки інфікування по 1-2 дитині, то зараз в нас вже є 30 пацієнтів з підтвердженим діагнозом «COVID». На сьогодні на стаціонарному лікуванні у нас перебуває 14 хворих. Всього за період карантину у нас лікувались 180 пацієнтів, на щастя, – жодного летального випадку», – розповіла Бурда.

За її словами, перебіг коронавірусу у дітей та дорослих в значній мірі відрізняється: якщо у дорослих гостро виражена дихальна недостатність і пневмонія, то в дітей це спостерігається лише в 20-25%. Решта складає загальна симптоматика, тобто проявлення інтоксикації, гарячка, розлади кишково-шлункового тракту. Такі діти вимагають стаціонарного лікування, щоб проводити інтенсивну терапію.

Інфікуватися коронавірусною інфекцією можуть діти будь-якого віку, від немовляти до 17 років, але, як зазначає лікар, найбільше пацієнтів в «Охматдит» від трьох до чотирьох років. В середньому лікування триває близько тижня, але якщо є ускладнення, то час госпіталізації продовжують.

На Львівщині підтверджено 16073 випадки інфікування коронавірусом, з них 452 — летальні. За вчорашню добу лабораторні центри провели 1625 ПЛР-тестів, з них 192 — позитивні. Напередодні було госпіталізовано з підозрою на коронавірус 107 осіб, в стаціонарах – 1284 хворих.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу в Україні виявлено 2 174 нові випадки зараження коронавірусом, від початку епідемії загалом їх зафіксовано 138 068.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло