В автобусах АТП-1 впроваджують безготівкову оплату проїзду

19.09.2020 21:16   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

На вихідних необхідне обладнання встановлять у автобусах маршруту №3а.

У комунальних автобусах міста планують запровадити можливість безготівкої оплати за проїзд на зразок одного з сервісів, який вже діє в електротранспорті. Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, пише - Твоє місто.

На вихідних необхідне обладнання встановлять у автобусах маршруту №3а, а з вівторка, 22 вересня, послуга стане доступна для пасажирів.

«В автобусах цей сервіс буде працювати трохи по-іншому, ніж в електротраспорті. Пристрій для оплати буде лише поруч з водієм, враховуючи те, що в автобусах немає контролерів і контролювати оплату може лише водій транспорту», – каже він.

Так, щоб оплатити в такий спосіб, необхідно буде зайти через передні двері, приставити свій телефон з включеним bluetooth до давача, який буде біля водія, і провести оплату. Вона відбудеться автоматично. Про успішну оплату інформуватимуть світловий і звуковий сигнали, як пасажира, так і водія одночасно. Також, якщо оплата не пройде, це теж повідомляти інший сигнал.

За словами Ореста Олеськіва, систему вже протестували на АТП-1. Вона добре працює, і поки в тестовому режимі її впровадять в автобусах маршруту №3а, які курсують з пл. Різні і до «Кінг Кросу». 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто