На Львівщині різко зростає кількість викликів екстреної допомоги щодо підозр на Covid-19

Медики фіксують тривожні тенденції щодо епідситуації в області.

27.10.2020 22:22   Джерело: Depo.Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Медики фіксують тривожні тенденції щодо епідситуації в області. Кількість госпіталізованих хворих та щоденно підтверджених випадків інфікування є на досить високому рівні.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Про це сьогодні під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, пише - Depo.Львів.

«Ще одним антирекордом учорашнього дня є більше ста викликів швидкої допомоги до пацієнтів із Covid-19 та підозрою. Ситуація є напруженою. Занятість ліжкової мережі становить 57%. Загалом ліжкова мережа становить 2895 ліжок. Завтра роботу починає Перемишлянська центральна районна лікарня, на базі якої додатково розгорнули 80 ліжок. Ця лікарня внесена до переліку, і з нею мережа становитиме 2975 ліжок», -  розповів Орест Чемерис.

5-та міська клінічна лікарня теж від завтра починає приймати пацієнтів із підозрою на Covid-19 та пацієнтів із підтвердженим коронавірусом. Там завершили роботу із облаштування кисневою мережею та є додаткових 80 ліжок, 60 з яких обладнанні кисневими точками. Станом на сьогодні киснем забезпечені 56% всієї ліжкової мережі.

«Пневмонії, викликані ковідом – це важкі форми, які потребують кисневої підтримки. Забезпечення ліжок киснем наразі пріоритет нашої роботи у боротьбі із хворобою. Адже на розширення мережі надана державна субвенція, і є завдання від Міністерства охорони здоров’я, аби це показник був на рівні 80%», - наголосив керівник департаменту охорони здоров’я.

Усім керівникам медичних установ доручили максимально забезпечити ліжка стаціонарною кисневою мережею.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Львів