На Львівщині виявили фальсифікацію голосів на виборах

04.11.2020 14:18   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У Добромильській міській ТВК підтверджуюються підозри у спробі фальсифікації протоколів ДВК з виборів депутатів Львівської обласної ради.

Про це повідомив спостерігач ГМ «ОПОРА» Тарас Радь, пише - Щоденний Львів.

За його словами, Львівська обласна ТВК повернула на уточнення протокол Добромильської міської ТВК з виборів депутатів Львівської обласної ради через розбіжності у даних окремих виборчих дільниць між початковими та уточненим протоколом ДВК.

«Учора Добромильська міська ТВК провела перерахунок на одній виборчій дільниці №461318, яка знаходиться у межах м. Добромиль. Перерахунок виявив розбіжність даних, які зазначені в уточненому протоколі ДВК у голосах кількох політичних партій, тоді як дані у пакетах з бюлетеннями цих партій відповідають даним поточного протоколу з мокрою печаткою. Очевидно, протокол ДВК був кимось "уточнений" самовільно, в результаті чого близько 30 голосів різних партій були дописані одній політичній партії. Аналогічна підозра у розбіжностях в уточнених протоколах є по інших трьох виборчих дільницях: №461317, №461403 і №461327. Ймовірно, протоколи цих дільниць також могли бути самовільно переписані не на засіданні виборчої комісії»,- зазначає Тарас Радь.

Спостерігач ОПОРИ додав, що стосовно дільниці №461318 поліція відкрила кримінальне провадження щодо підозри підроблення виборчої документації. А спроби сфальсифікувати протоколи виборчих дільниць можуть допомогти партії, якій дописували ці голоси, отримати на один мандат у Львівській обласній раді більше.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів