У школах Львівщини триває ремонт їдалень

06.11.2020 07:19   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Харчоблоки понад сотні шкіл Львівщини відремонтують та обладнають новим устаткуванням. В області триває освоєння освітньої субвенції за напрямом «Ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти».

На реалізацію проектів заплановано скерувати понад 27 млн грн. Станом на початок листопада уже укладено угод на понад 20 млн грн, пише пресслужба Львівської ОДА, пише - WestNews.info.

«До кінця року в 106 школах області мають запрацювати оновлені їдальні. На жаль, у попередні роки цьому не приділяли достатньої уваги, і багато харчоблоків були в аварійному стані.  Надзвичайно важливо створити для людей, які там працюють, нормальні умови для роботи, а також зробити процес приготуванням їжі таким, що відповідає усім санітарно-гігієнічним вимогам. Зараз уже завершені роботи у Червонограді, Яворівському районі, Зимноводівській, Магерівській та Щирецькій ОТГ», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Тривають тендерні процедури у Львові, Стрию, Самборі, Дрогобицькому районі та у кількох об’єднаних територіальних громадах.

Загалом в Україні відремонтують та закуплять обладнання для 1809 шкіл. Зазначимо, ремонт їдалень відбувається на умовах співфінанування, міста обласного значення дофінансовують не менше 30%, райони та ОТГ - не менше 10%, села (селища), що мають статус гірських - не менше 5%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info