За втручання прокуратури суд повернув нерухомість громаді Нового Роздолу

28.11.2020 23:50   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Господарським судом Львівської області задоволено позов Золочівської місцевої прокуратури  в інтересах держави до Новороздільської міської ради та підприємця про визнання недійсним і скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування державної реєстрації права приватної власності.

Читайте також

У Львові прокурори підозрюють підприємця у розтраті майже 1 000 000 грн
Прокурори вимагають повернути львів’янам приміщення вартістю понад 700 тис грн
Прокуратура Сколівщини судиться за сплату громаді Славська 175 тис грн пайової участі

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Прокурорами в суді доведено, що органом місцевого самоврядування прийнято протиправне рішення про включення спірного приміщення комунальної власності на проспекті Шевченка,34 у Новому Роздолі до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу. Крім цього, орендоване нежитлове приміщення підлягає до викупу орендарем, лише за умови здійснення ним невід’ємних поліпшень не менше як на 25% ринкової вартості майна за згодою орендодавця, чого у цій ситуації також не було здійснено.

Суд повністю погодився з доводами прокурора, визнав недійсним договір купівлі-продажу та скасував державну реєстрацію права приватної власності за особою на нежитлові приміщення площею 179,7 кв. м вартістю 400 тис грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews