На Золочівщині завдяки прокуратурі землі вартістю майже 71,5 млн грн повернуто у державну власність

04.12.2020 08:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Органи прокуратури Львівщини в інтересах ГУ Держгеокадастру у Львівській області звернулися з позовом до Господарського суду Львівської області, аби скасувати рішення Жуківської  сільради щодо передачі в користування земель сільськогосподарського призначення, а також зобов’язати приватне підприємство, яке використовувало землі, повернути їх у власність держави.

Читайте також

Львівська прокуратура у апеляційній інстанції відсудила землю вартістю понад чверть мільйона гривень
Прокурори у Стрию відсудили для громади будинок і земельну ділянку
«Новий Буковель» - бізнесмен отримав 300 гектарів в Карпатах

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Так, прокуратурою встановлено, що передані органом місцевого самоврядування землі, розташовані за межами населеного пункту (с. Жуків Золочівського району), а відтак є землями державної, а не комунальної власності, тому розпорядником є ГУ Держгеокадастру у Львівській області, а не орган місцевого самоврядування. 

Суд погодився з аргументованою позицією прокурорів і позов частково задоволив – рішення Жуківської сільради було скасоване.

Щодо приватного підприємства, провадження судом закрито, адже спірну територію загальною площею 85,6 га вартістю 71 млн 436 тис грн агропідприємство добровільно повернуло законному власнику.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews