У Львові суд вирішуватиме долю організаторів підпалу авто журналістки

05.12.2020 10:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох мешканців Львова, яких обвинувачують в організації підпалу автомобіля журналістки, у зв’язку із здійсненням нею професійної діяльності (ч.3 ст.27, ч.2 ст.347-1 КК України), а також в організації одним із них ще двох підпалів авто (ч.3 с.27, ч.2 ст.194 КК України).

Читайте також

Львівська волонтерка, яка намагалася себе підпалити, погрожує голодуванням
У 14-поверховому будинку у Львові загорілася шахта ліфту

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що 43-річний колишній старший оперуповноважений кримінальної поліції одного з відділів поліції Львова та 48-річний львів’янин підшукали виконавця для вчинення злочину та надали йому необхідну інформацію щодо розташування транспортного засобу журналіста. У подальшому, 30 січня цього року на вул.Кубійовича 19-річний виконавець підпалив автомобіль.

У ході слідства також з’ясовано, що на замовлення колишнього працівника поліції виконавець вчиняв аналогічні злочини, зокрема, наприкінці 2019 року пошкоджено два автомобілі у Львові. Судом йому уже призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з іспитовим терміном 3 роки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ УСБУ у Львівській області.

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 15 років та від 3 до 10 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews