Львівські пластуни переймуть Вифлеємський вогонь миру від скаутів-харцегів

13.12.2020 19:45   Джерело: ПРОЗАХІД
Опубліковано : Патрік Скеля

Уже багато років поспіль пластуни беруть участь у традиційній церемонії передачі Вифлеємського вогню миру. Цей рік, звісно, не буде винятком, попри перешкоди, які створила пандемія.

Цьогоріч пластуни не поїдуть на офіційну церемонію передачі вогню в Австрію, як це зазвичай відбувалося. В Зальцбурзі відбудеться традиційна скаутська подія, присвячена Вифлеємському Вогню Миру. Через повний локдаун в Австрії та ситуацію з СOVID-19 у світі в цілому, до події зможе долучитися фізично тільки обмежена кількість австрійських місцевих скаутів, проте вона буде доступна усім онлайн, пише - ПРОЗАХІД.

14 грудня о 17:00 год львівські пластуни урочисто переймуть Вифлеємський вогонь миру від своїх друзів скаутів-харцегів на українсько-польському митному переході Рава-Руська-Гребенне, дотримуючись усіх карантинних обмежень.

Вже наступного дня зранку вогонь миру продовжить свій шлях: спершу потрапить до міської ради Львова, а згодом завдяки пластунам він випромінюватиме тепло у всіх школах, лікарнях, церквах, військових частинах, державних установах і дитячих притулках.

До Львова також приїдуть представники десяти пластових осередків з різних областей, щоб перейняти від львівських пластунів цю почесну місію — поширити вогонь миру, який продовжить долати свій далекий шлях із заходу на схід, і разом з яким до кожної української домівки приходить злагода, любов, надія і мир.

Окрім цього з початком російсько-української війни пластуни вже 6-тий рік поспіль передають Вифлеємський вогонь миру та різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Сході України, даруючи і їм також Вифлеємське тепло, аби наші захисники могли його відчути, будучи далеко від своїх домівок і рідних.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ПРОЗАХІД